Vuoden Britti ja Kehräämön muistopalkinto -säännöt

Vuoden Britin valintasäännöt

Kilpailuun voivat osallistua brittiläiset lyhyt- ja pitkäkarvakissat, joiden omistaja/omistajat ovat Suomen Brittikissat ry:n jäseniä (joiden kotipaikka on Suomessa kilpailutulosten saavuttamishetkellä). Kissojen on oltava rekisteröityjä Suomen Kissaliiton rekisteriin kilpailutulokset saavuttaessaan.

Mikäli kissalla on useampi omistaja, tulee kaikkien omistajien olla Suomen Brittikissat ry:n jäseniä (joko varsinainen tai perhejäsen).

Palkitaan erikseen sekä lyhyt- että pitkäkarvainen vuoden brittiuros, brittinaaras, brittikastraattiuros, brittikastraattinaaras ja brittinuori. Luokissa brittiveteraani, brittisiitosuros, brittisiitosnaaras ja vuoden brittikasvattaja sekä lyhyt- että pitkäkarvabritit kilpailevat yhdessä.

Pisteiden laskuperusteet ovat samat kuin Suomen Kissaliiton Vuoden Kissa-kilpailussa.
Säännöt voit tarkistaa Kissaliiton kotisivuilta osoitteesta www.kissaliitto.fi

Poikkeuksena Suomen Kissaliiton Vuoden Kissa-kilpailun sääntöihin on kasvattajaluokassa:
Mikäli kasvattajalla on kasvattajaluokka näyttelyssä, ja vähintään 5 (viisi) on brittejä, pisteisiin lasketaan vain brittien tulokset. Mikäli kasvattajalla on kasvattajaluokka näyttelyssä, mutta kasvateista vähemmän kuin 5 (viisi) on brittejä, ei tätä tulosta huomioida lainkaan Suomen Brittikissat ry:n Vuoden brittikasvattaja-pisteisiin.

Kehräämön muistopalkinnon säännöt

Kilpailuun voivat osallistua vain Suomessa asuvien Suomen Brittikissat ry:n jäsenten omistamat kilpikonnaväriset kissat.

Palkitaan, joka vuosi parhaiten menestynyt kilpikonnavärinen brittiläinen eli kissa, jonka EMS-koodissa on joku kirjaimista f, g, h, j, q, tai r. Palkinnon saaja voi olla aikuinen, kastraatti, nuori tai pentu.

Pistelaskujärjestelmä:

Kategorian paras 55

Tuomarin paras 45

Värin paras 40

Sertifikaatti 25

KM 25

Ex1 luokissa 11 ja 12 25

EX1, ilman serttiä 0
EX2, OH jne 0

Otetaan huomioon kolme parasta tulosta sekä kaksi varatulosta. Yksi ulkomainen tulos huomioidaan sekä yksi ulkomailla saavutettu varatulos. Yhden kissan osalta voidaan yhdistää tuloksia eri luokista. Vain virallisten FIFe-luokkien pisteet huomioidaan. Tasatilanteessa lasketaan parhaiden kissojen osalta mukaan myös näyttelykohtaiset lisäpisteet, joita ei muuten huomioida.

Palkinto jaetaan kalenterivuosittain alkaen vuodesta 2001. Palkinnon saaja sitoutuu tekemään palkinnon mukana seuraavaan kansioon esittelysivun voittaneesta kissasta sekä toimittamaan kiertopalkinnon takaisin yhdistykselle vuosittain seuraavan vuoden palkinnon jakoon mennessä.

Mikäli yhdistyksen toiminta lakkaa, palkinnon saa kissa, jolla on siihen mennessä eniten kiinnityksiä palkintoon. Tasatilanteessa saaja ratkaistaan arvalla.